Snackstokjes

Nodig: snijplank, satéprikkers, scherp mes, koekvormpjes (stekers), meloenbolletjessteker
Voor knakworstspies (6 stuks): 1 blikje cocktailworstjes, 1 groene, 1 gele, 1 rode paprika
Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in reepjes of steek er figuurtjes uit met een koeksteker. Rijg om en om een stukje paprika en een cocktailworstje aan de satéprikker, totdat er 6 worstjes aan de prikker zitten.
Voor een stoplichtstok: watermeloen, galia meloen en cantaloupe meloen.
Snijd net de meloenbolletjessteker bolletjes uit de drie verschillende meloenen en rijg de bolletjes zo aan de satéprikker dat er stoplichten ontstaan.
Voor een Italiaanse stok: basilicumblaadjes, cherrytomaatjes, mozzarella kaas.
Snijd de mozzarella kaas in plakjes en steek hier met koekvormpjes figuren uit. Rijg een cherrytomaatje aan de satéprikker, daarna een blaadje basilicum en dan het mozzarella figuurtje. Herhaal deze stappen een keer of drie.
Voor een visstok: bakje Noorse garnalen, groene asperges, mango
Kook de groene asperges en snijd ze in stukjes van ongeveer 5 centimeter. Schil de mango en snijd hem in plakken. Steek met de koekvormpjes figuren uit de mango. Rijg achtereenvolgens een stukje asperge, een mangofiguurtje en een garnaal aan de satéprikker en herhaal dit een keer of 3-4.