Minipizza’s (8-10 stuks)

Nodig: 1 pak pizza bodem (Koopmans), 2,5 dl water, 2 eetlepels olijfolie, 1 groot blikje tomaten puree, tomatenketchup, 1 theelepel suiker, kommetje, een mengkom, een deegroller (of fles), een plank, een oven.

Ideetjes voor het beleg: reepjes paprika, schijfjes champignons, schijfjes olijven, maïs uit blik, plakjes salami, stukjes ham, stukjes ananas, geraspte kaas, tonijn uit blik.

Doe het pak pizza bodem in een mengkom. Voeg het water en de olijfolie toe. Kneed het geheel tot een samenhangende bal. Verdeel het deeg in 8-10 gelijke porties. Maak hier weer balletjes van. Rol de balletjes met een deegroller tot een ronde lap van ongeveer 0,5 cm dik (als het deeg aan de roller of de plank kleeft, kun je deze bestuiven met bloem). Meng de tomatenpuree met ongeveer evenveel ketchup in een kommetje en voeg een theelepel suiker toe. Bestrijk de bodems met het tomatenmengsel. Beleg de pizza’s naar keuze en laat ze in een op 220°C voorverwarmde over 25 minuten bakken.

Tip: Als je de pizza’s  met schijfjes paprika of schijfjes champignon wilt beleggen is het lekkerder om deze van tevoren op laag vuur in olie te bakken in een koekenpan (ongeveer 3 minuten op niet te hoog vuur).

klik hier voor de Flash versie van deze website  Help | Over deze site | Links | Contact