Gevulde pasteitjes

Nodig voor 8 stuks (= 4 personen): 1 eetlepel olie, ¼ ui, 1 stengel bleekselderij, 1 eetlepel rode paprika, 1 kleine wortel, 2 theelepels milde kerriepoeder, 100 gram gekookte aardappels, 25 gram erwtjes (diepvries), 4 vellen filodeeg, vloeibare margarine (knijpfles).
Materiaal: bakkwastje, bakpapier of aluminiumfolie en een oven

Snipper de ui en hak de bleekselderij in kleine stukjes. Verhit de olie, voeg ui en bleekselderij toe en bak deze 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg kleingesneden stukjes paprika, en geraspte wortel toe en bak dit geheel nog 2 minuten. Voeg de kerrie toe en bak nog 3 minuten onder voortdurend roeren. Haal de pan van het vuur. Snijd de aardappel in blokjes en roer ze samen met de erwtjes door de groenten in de pan.
Snijd het filodeeg op maat (18 bij 7,5 cm). Strijk wat margarine over een plak deeg en leg hierop een tweede plak. Schep een eetlepel vulling in het midden onder aan de deeglap. Strijk wat margarine langs de randen. Neem nu de rechterpunt van de onderzijde en vouw die naar de linkerzijkant zodat een driehoek ontstaat. Vouw de rest van de plak nu helemaal op, terwijl je er voor zorgt dat je de driehoekige vorm behoudt. Bij elke vouw schep je er ook steeds een eetlepel vulling in.
Bestrijk de pasteitjes met wat margarine. Leg de pasteitjes op bakpapier of aluminiumfolie in de oven en  bak ze 15 minuten (in een op 200°C voorverwarmde oven) tot ze knapperig zijn.

klik hier voor de Flash versie van deze website  Help | Over deze site | Links | Contact