Bewegen doe je Zo!

Samenvatting

Kies je kaart! is een spelmethode met opdrachtkaarten voor in de klas en thuis. Er is speciale aandacht voor bewustwording van het belang van bewegen en het eigen beweeggedrag, de eigen effectiviteit, de sociale steun, planningsvaardigheden en de ouders. De opdrachten lopen uiteen van tekeningen maken van de sport van je dromen tot precies aangeven hoeveel tijd je in de week in beweging bent.

Doel

Kinderen en ouders bewust laten worden van het belang van bewegen en van hun eigen beweeggedrag alsmede het aanleren van vaardigheden om eigen beweeggedrag te kunnen plannen.
 

Soort project/middel

Lesmethode, Spel

Geschikt voor groep

3,4,5,6,7,8,
ouders

Voor welk moment

In de les
Thuis
 

Middelen

Leerlingenboek
Docentenhandleiding
Spel
Poster

Uitgevoerd door

Leerkracht
Ouder
Leerlingen

Website

JUMPin
 

Contactgegevens

Uitgeverij Fysio Educatief
E. Sijthoff
Groenburgwal 59
1011 HT
Amsterdam
020-6265757
info@beweeg.nl

Prijs

Onbekend
Het kaartenspel bestaat uit 20 kaarten waar mee de inderen op 4 niveaus aan hun eigen beweegweek werken. Ze ontdekken wat ze de leukste bewegingsvormen vinden met de 5 gele kaarten. Verwoorden wanneer en waarom ze dat magische gevoel hebben waarbij ze voelen dat ze moeten bewegen met de 5 rode kaarten. Beelden met de groene kaarten uit hoe ze zich een week vol beweging voorstellen en geven uiteindelijk een beweegweek vorm door alle gewenste acties werkelijkheid te laten worden door te onderhandelen, te puzzelen en te plannen. Er hoeven maar 8 kaarten gekozen te worden om tot het eindresultaat te komen: Hoe geef je vorm aan een ideale ‘beweegweek’ waarin je alle dagen van de week minstens een uur beweegt. De materialen bestaan uit een groot gordijn met de 20 kaartjes voor in de lerarenkamer en de kaartjes in een bewaarboekje voor thuis.

Beschikbaar in

Amsterdam
klik hier voor de Flash versie van deze website   VO | Help | Over deze site | Links | Contact