Ga voor gezond!

Samenvatting

Een groeiend aantal kinderen is te dik, beweegt te weinig, ontbijt niet of drinkt op steeds jongere leeftijd alcohol. Een zorgelijke ontwikkeling. Veel scholen vinden gezondheid dan ook al jaren een belangrijk thema. Maar niet alle scholen hebben een meerjarig en samenhangend schoolplan over gezondheid. Vele organisaties overspoelen scholen bovendien met lespakketten over gezondheid, van gezond eten tot veilig met de fiets naar school.
Dit project is ook beschreven op Loket Gezond Leven. Daar vindt u langdurende, evidence-based trajecten.

Doel

Ga voor gezond! wil:
Gezondheid en veiligheid structureel onder de aandacht van basisscholen brengen. Initiatieven, lesprogramma's en materialen rondom gezondheid met elkaar verbinden. Kinderen, hun ouders en leerkrachten laten ervaren dat aan de slag gaan met gezondheid vooral ook erg leuk kan zijn. Want een gezonde school werkt en leert beter.
 

Soort project/middel

Overige activiteit

Geschikt voor groep

1,2,3,4,5,6,7,8

Voor welk moment

In de les
Thuis
 

Middelen

Website, digitale test met schoolrapportage, downloadbare lessen. Ga voor gezond!-mappen voor leerkrachten en leerlingen, overzicht van bestaande gezondheidsprojecten, handleiding voor projectweek, jaarlijks terugkerende tour langs geselecteerde scholen.

Uitgevoerd door

Leerkracht
Ouder
Leerling

Website

Ga voor gezond!
Bekijk op Loket Gezond Leven
 

Contactgegevens

NIGZ // Programma School
Postbus 500
3440 AM
Woerden
0348 - 437600
info@gavoorgezond.nl

Prijs

Gratis

Beschikbaar in

Heel Nederland
klik hier voor de Flash versie van deze website   VO | Help | Over deze site | Links | Contact