Kraanwater ambassadeurs van de toekomst gezocht!

Samenvatting

Jointhepipe.org wil samen met waterleidingbedrijf Vitens mensen meer bewust en duurzaam met de aarde om te laten gaan. Bijvoorbeeld door het drinken van kraanwater in plaats van bronwater. Wie kunnen we daar nu beter voor vragen dan onze kinderen, dat is toch het belangrijkste waar ouders het voor zouden doen.
Kinderen kunnen door middel van het verkopen van Jointhepipe.org drinkwater felssen aan familie, kennissen en mensen uit de buurt hun eigen fles verdienen. Bovendien sparen ze zo voor een kraanwater tappunt bij de school en een waterproject in een ontwikkelingsland.

Voorbeeld:
Een kind verkoopt 4 Jointhepipe.org flessen, zelf ontvangt hij dan een 5e fles gratis. Wanneer er dan 500 flessen zijn verkocht is er een tappunt gefinancierd, deze kan in school of op het schoolplein geplaatst worden. Per tappunt in het Westen word er ook een waterproject in een ontwikkelingsland geplaatst.
De school kan naast deze bewustwording ook een projectweek organiseren. Zo is Jointhepipe.org bezig met een eigen lespakket waarin kinderen bewust worden van het feit hoe speciaal het is dat hier kraanwater gedronken kan worden, dit ontdekken zij zelf door middel van proefjes en activiteiten.

Doel

Kinderen en volwassenen bewust maken en hierdoor kraanwater laten drinken. Hiermee kan o.a. obesitas worden teruggedrongen en worden er waterprojecten gefinancierd in waterprojecten in ontwikkelingslanden.
 

Soort project/middel

Wedstrijd, Actualiteit

Geschikt voor groep

3,4,5,6,7,8

Voor welk moment

Buitenschoolse Activiteiten
 

Middelen

Spel
Folder/Brochure

Uitgevoerd door

Leerling

Website

Join the pipe
 

Contactgegevens

Prijs

Gratis

Beschikbaar in

Heel Nederland
klik hier voor de Flash versie van deze website   VO | Help | Over deze site | Links | Contact