DonorDenkers.nl - Speciale lesmodule over orgaandonatie

Samenvatting

Deze digitale lesmodule, te vinden op www.donordenkers.nl, is bedoeld om leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs op een neutrale manier voor te lichten over orgaan- en weefseldonatie.
De lesmodule die in samenwerking met leerkrachten is ontwikkeld, is goed in te passen in het lesprogramma van het basisonderwijs, bijvoorbeeld in de biologieles. Het geeft leerlingen de mogelijkheid om met elkaar en hun ouders in gesprek te gaan over orgaandonatie en donorregistratie. Aan de hand van animatiefiguren Donnie en Rezi worden vragen beantwoord als: Hoe werken onze organen en weefsels? Wat gebeurt er als de organen of weefsels niet meer naar behoren werken? Welke organen kun je doneren? En hoe werkt een transplantatie?
De module is geschikt voor individueel gebruik door leerlingen, maar ook voor klassikaal lesgeven m.b.v. het digitale schoolbord.

Doel

Met de lesmodule kan de bewustwording over orgaandonatie worden vergroot en kunnen kinderen samen met hun ouders een weloverwogen keuze maken.
 

Soort project/middel

Lespakket

Geschikt voor groep

7,8

Voor welk moment

In de les
Thuis
 

Middelen

Website

Uitgevoerd door

Leerkracht
Directie
Ouder
Leerling

Website

DonorDenkers
 

Contactgegevens

NTS-Donorvoorlichting
Postbus 2304
2301 CH
LEIDEN

info@transplantatiestichting.nl

Prijs

Gratis

Beschikbaar in

Heel Nederland
klik hier voor de Flash versie van deze website   VO | Help | Over deze site | Links | Contact