Darts@School

Samenvatting

Het lespakket bestaat uit een docentenhandleiding, werkbladen voor de leerlingen en rekenbladen. De werkbladen en rekenbladen zijn te downloaden van www.ndbdarts.nl. Het project bestaat uit 3 lessen in de klas en 1 les in de gymzaal. Er is aandacht voor de achtergronden van darts (veiligheid, geschiedenis, techniek en spelregels) en uiteraard darten de leerlingen ook zelf. Ook is er veel aandacht voor hoofdrekenen. Het normaal vrij saaie hoofdrekenen is in een attractief jasje gestoken, waardoor het voor de leerlingen hartstikke leuk wordt om aan de slag te gaan met de getallen en combinaties op het dartbord. Optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen, het komt allemaal ruimschoots aan bod tijdens het lesprogramma. Tijdens de gymles voeren de leerlingen allerlei mikoefeningen uit, ze kunnen hiervoor scores halen die op het darten zijn gebaseerd.

Doel

De kinderen ervaren dat de dartssport een leuke en gezonde topsport is. De kinderen oefenen met rekensituaties tijdens het darten. De kinderen verwerven kennis over de achtergronden van darts.
 

Soort project/middel

Lespakket

Geschikt voor groep

7,8

Voor welk moment

In de les
 

Middelen

Docentenhandleiding
Werkbladen
Dartbord

Uitgevoerd door

Leerkracht
Vakleerkracht bewegingsonderwijs

Website

NDB
 

Contactgegevens

Nederlandse Darts Bond (NDB)
P. Engelbertink
Patrijsweg 48
2289 EX
Rijswijk
070-3667206
j.kroondijk@ndbdarts.nl

Prijs


Prijzen: basispakket (handleiding + inlogcode voor downloadbare werkbladen en rekenbladen: 25 euro, uitgebreid pakket inclusief diverse dartsmaterialen: 150 euro.

Beschikbaar in

Heel Nederland
klik hier voor de Flash versie van deze website   VO | Help | Over deze site | Links | Contact