Vic de Vitaminevreter

Samenvatting

Dit is een interactief spel voor kinderen in een magische setting. Het draakje Vic de Vitaminevreter wijst kinderen de weg in het land van vitamines en mineralen.

Doel

Internetspel voor kinderen van de bovenbouw van de basisschool. Doel is kinderen zich bewust te laten worden van het feit dat je fit wordt van vitamines en mineralen, en van een paar soorten vitamines en mineralen die in bepaalde basisproducten voorkomen.
 

Soort project/middel

Spel

Geschikt voor groep

6,7,8

Voor welk moment

In de les
Thuis
 

Middelen

Game
Spel

Uitgevoerd door

Leerkracht
Ouder
Leerling

Website

Vic de vitaminevreter, spel
 

Contactgegevens

Voedingscentrum
Postbus 85700
2508 CK
Den Haag
070-3068888
info@voedingscentrum.nl

Prijs

Gratis
Internetspel voor kinderen dat bestaat uit vijf ’levels’: vitamine A, B1, calcium en ijzer. In elk niveau zitten 5 producten: 3 daarvan bevatten veel van een bepaalde vitamine of mineraal en 2 zijn zogenaamde ‘dikmakertjes’. De bedoeling is dat je zo snel mogelijk producten met een vitamine/mineraal verzamelt en de ‘dikmakertjes’ vermijdt. Als je voldoende producten hebt verzameld, ga je door naar een volgend niveau. De setting is een magische en de hoofdpersoon is het draakje Vic de Vitaminevreter. Voor de ouders is er een vitaminewijzer. Dit spel is te gebruiken bij Voeding, De Beste Basis!

Beschikbaar in

Heel Nederland
klik hier voor de Flash versie van deze website   VO | Help | Over deze site | Links | Contact